Tamara Aleksić mlada srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica iz Beograda ove godine na niškom festivalu, iako nema nijedan film, izaziva veliku pažnju.

Tamara ima 27 godina i najmlađi je član žirija u istoriji Filmskih susreta.

„Jedino što mogu da vam kažem i jako se rukovodim jednom starom božanstvenom crnogorskom rečenicom: ’Meni na obraz!’

Prema časti i poštenju jer drugačije ne treba da bude, jer ako čovek čestito završava posao, onda nema mesta strahu”, kaže Tamara.

Prva uloga Aleksićeve bila je u TV seriji „Šešir profesora Koste Vujića“, ali joj je popularnost donela uloga Lenke Dunđerski u filmu „Santa Maria della Salute“, za koju je 2017. godine na Filmskim susretima u Nišu nagrađena „Caricom Teodorom”.

Ostvarila je uloge u serijama Sinđelići, Jagodići i Pogrešan čovek.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Dragana Petrovića.

Rođena je 18. avgusta 1992. godine u Beogradu gde živi i radi.

Njeni roditelji su reditelj Goran Aleksić i Tanja Peternek Aleksić, autorka i voditeljka emisije „TV lica kao sav normalan svet“. Tamara ima osam i po godina mlađu sestru Anju koja je njen najstroži kritičar.

Tamarini hobiji su vez i pletenje. U slobodno vreme čita knjige, sluša muziku, gleda filmove, ide u pozorište, izlazi i putuje sa prijateljima.

Neki od njenih omiljenih filmova su: „Romeo i Julija“, „Biti Julija“, „Pijanista“, itd. Omiljene glumice su joj: Vesna Trivalić, Milena Dravić i Ljiljana Stjepanović, a glumci: Nebojša Glogovac, Nebojša Dugalić i Aleksandar Berček.

Nela Mihajlović, predsednica žirija

„Teško je i nezahvalno ocenjivati rad svojih kolega. Velika je to odgovornost, pre svega pred niškom publikom, da li ćemo pravedno odlučiti o nagradama. Nisam pogledala nijedan film iz zvaničnog programa tako da sam rasterećena. Uostalom, da nema ovog žirija ne bih ni ja, pre šest godina, dobila ’Caricu Teodoru’ za ulogu u filmu Led”, kaže Nela Mihajlović.

Ko su dobitnici zvaničnih nagrada niških Filmskih susreta saznaće se u finalu festivala, 30. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име