Nemanja Radulović u svom rodnom gradu održao koncert za pamćenje

Ni jak pljusak nije sprečio publiku da burnim aplauzom pozdravi čuvenog violinistu Nemanju Radulovića koji je, četiri godine nakon svog poslednjeg koncerta u Nišu, nastupio na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Nemanja, inače rođeni Nišlija, sa svojim orkestrom “Double sens“ održao je koncert za pamćenje.

Foto: SKC

Velikom broju Nišlija ni jaka kiša koja je pala u toku koncerta nije smetala da u nastupu svog sugrađanina i muzičara svetskog renomea, uživa do kraja.

Muzičari su koncert otvorili „Niškom Banjom“, nakon koje je Nemanja pozdravio publiku i zahvalio se svim ljudima koji su došli. Zatim su melodije nastavile da se nižu, dok je čitava Letnja pozornica svaku numeru nagrađivala usklicima i aplauzima.

Кoliko publika voli ovog virtuoza na violini najbolje je pokazalo to što jak pljusak nije prekinuo uživanje u koncertu, već je čitava Letnja pozornica, sva pod kišobranima i kabanicama, bodrila muzičare da nastave da sviraju, zajedno se suprotstavljajući kiši.

Foto: SKC

Nemanja Radulović godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Кremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti.

U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“ objavljen 2018. godine. Koncert je organizovan pod pokroviteljstvom grada Niša i bio je besplatan za publiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije