Na jubilarnom 20. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu “Lut Fest” u Istočnom Sarajevu, nagrada za najbolju animaciju odnosno ples za ulogu Šeika u predstavi “Mala princeza” pripala je glumcu Pozorišta lutaka Niš, Davorinu Diniću.

Marija Cvetković i Davorin Dinić:; Foto: Pozorište lutaka Niš
Marija Cvetković i Davorin Dinić:; Foto: Pozorište lutaka Niš

Niški glumac ima Animu u srcu

Predstavu „Mala princeza“ režirao je Aleksandar Kanjevac, a na festivalu su osim Dinića nastupili Marija Cvetković, Srđan Miljković i Jelena Đorđević umesto Stanislave Joković koja inače igra u ovoj predstavi.

Festival je održan od 12. do 17. maja 2019. godine, pod motom „Anima u srcu“.

Na festivalu predstave su izveli ansambli 15 pozorišta iz: Estonije, Austrije, Italije, Španije, Belgije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije.

Nagrada za najbolju animaciju glumcu niškog Pozorišta lutaka
Nagrada za najbolju animaciju glumcu niškog Pozorišta lutaka

“Ovaj festival ima kulturnu misiu koja je delovala nedostižno i mi nismo mogli zamisliti prve godine kada smo krenuli sa festivalom da ćemo imati ovako kvalitetan program i festival koji se priznaje u svetu.”, rekao je povodom velikog jubileja, direktor festivala Vitomir Mitrić.

Naglasio je da je 20 godina lutkarstva u Istočnom Sarajevu obeležilo isto toliko generacija nove mlade pozorišne publike, kojoj je usađena ljubav prema lutkarstvu i pozorišnoj umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde