Turisti iz Srbije opljačkani su ispred marketa u Nikitiju na Sitoniji, gde im je neko, kako tvrde, otvorio auto i iz gepeka izvadio dve torbe sa stvarima i tehnikom vrednom 2.000 evra.

Oni su svoju agoniju podelili na Fejsbuku i portalu Grckainfo kako bi upozorili druge turiste. 

“Pretpostavljamo da nas je neko pratio i da je video šta nosimo sa sobom. Upozoravamo i podsećamo: nemojte ostavljati ništa vredno u automobilima, nijednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju”, napisala je ova porodica. 

Krađa se dogodila u ranim jutarnjim satima kada su stali ispred jednog marketa u Nikiti i ušli unutra, navode. Taj trenutak su iskoristili lopovi i iz gepeka uzeli dve torbe sa go pro kamerom, dronom i telefonima. 

“Vozimo Fiat Punto, tako da nam je to još jedan pokazatelj da nas je neko posmatrao. Slučaj smo prijavili policiji, ali ne očekujemo da će nam nešto biti vraćeno. Što je najgore, ovo nam je prvi put da ostavimo stvari u kolima. Auto su nam nekako otključali i otvorili gepek, bez tragova nasilja”, napisali su oštećeni turisti.

Upozorenje šefa solunske policije: Pazite na svoje stvari i ne budite laka meta!

Hazaridis Ahileas, šef solunske policije – Omada Z, na svom Facebook profilu često upozorava svoje pratioce da obrate više pažnje u delovima Soluna koji postaju sve manje bezbedni, kako za turiste tako i za same stanovnike Soluna.

Iako ne piše konkretno ko su prekršioci dela, u jednoj od njegovih upozorenja navodi se da su u pitanju stranci.

Ne dozvolite kao turista da budete laka meta i nemojte da vas ovakve neprijatne situacije iznenade u Grčkoj. Znamo da se one dešavaju i u svim ostalim zemljama. Zato naučite da budete oprezni i da zaštitite vaše dragocenosti dok ste na letovanju.“, upozorava šef policije u Solunu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde