Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za muškarcem sa fotografije zbog sumnje da je na teritoriji Niša izvršio krivično delo otmica.

Reč je o Ninoslavu Jovanoviću, koji se dovodi u vezu sa otmicom devojčice Monike Karimanović u Nišu, koja je nestala 20. decembra i za kojom se već danima traga. Jovanović je višestruki silovatelj povratnik.

On je poslednji put viđen u okolini Knjaževca.

MUP Srbije
MUP Srbije

Policija poziva građane koji prepoznaju muškarca sa fotografije, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju ili koje bi bile od pomoći da se jave na brojeve telefona 192 i 018/522-982.

Mediji navode da je Jovanović, zbog toga što je svoje žžrtve najpre šišao pa silovao, prozvan Malčanski berberin.

U selu u okolini Knjaževca u obijenoj kući danas je pronađena kosa za koju se sumnja da je pripadala Moniki, objavio je “Blic”.

Prema saznanjima lista, sumnja se da je na tom mestu Jovanović ošišao devojčicu, a u selu je obijeno više kuća iz kojih je uzimana hrana.

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je da veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu Moniku Karimanović.

Dodao je da veruju da je Monika živa i da se nada da će je tokom noći ili u najskorijem vremenu pronaći, prenosi RTS.

Što se tiče osumnjičenog za otimicu za kojim se traga, takozvanog “malčanskog berberina”, Rebić kaže da je poznato da je on u periodu od 2006. do 2018. godine bio na izdržavanju kazni zbog seksualnih delikata.

“Čim je izašao, praktično posle nekoliko dana je na društvenim mrežema slao neprimerene sadržaje i poruke koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela i zbog činjenice da smo znali o kome se radi ja sam se odmah čuo sa gospođom Dolovac republičkim javnim tužiocem i mi smo zajedno nadležna tužilaštva i policije uspeli da ga stavimo u pritvor. On je u pritvoru proveo do marta ove godine, nakon toga je izašao i mi nismo imali više mehanizama niti mogućnosti da ga sprečimo u njegovom naumu”, rekao je Rebić.

Deda Monike Karimanović

Meštani Brzog Broda kraj Niša, njih 50tak, okupili su se jutros u centru naselja i organizovano krenuli u potragu za Monikom Karimanović. 

Monika Karimanović

Podsetimo, ona je pre šest dana nestala na putu od svog doma u Suvom Dolu do osnovne škole u Brzom Brodu.

Meštani su kazali da su se organizovali kako bi pomogli policiji da što pre pronađe nestalu devojčicu.

Deda nestale devojčice Ljubiša Bećirović rekao je da će rodbina i danas nastaviti da traži Moniku.

“Ljudi su u strahu, ne smeju da puste svoje dete u školu. Nemam saznanja da li je živa ili mrtva. ražili smo je po grobljima, šumama, po vinogradima, ali nikakvog traga.”, rekao je Bećirović.

Apel roditelja za nestalom devojčicom

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde