Sve hirurške klinike Kliničkog centra Niš, koje su od početka ovog meseca zbrinjavale sve pacijente, obaveštene su da od juče „zbog epidemiološke situacije“ ponovo mogu da primaju samo neodložne ne-kovid slučajeve, saznaje Danas.

Na osnovu mišljenja Radne grupe za koordinaciju i organizaciju rada Kliničkog centra Niš formirane za vreme vanrednog stanja izazvanom epidemijom virusa kovid 19, sve hirurške klinike su u obavezi da uspostave sistem rada samo urgentnih stanja, malignih oboljenja i neodložnih hirurških intervencija, a sve u cilju prevencije i zaštite od epidemiološke situacije izazvane virusom kovid 19. Odluka stupa na snagu odmah“, navodi se u odluci Radne grupe, koju su potpisali njeni članovi na čelu sa zamenikom Grupe Radmilom Jankovićem, a u koju je Danas imao uvid.

U Nišu preminulo najmanje 10 osoba

Prema izvorima Danasa iz KC, od 15. juna do juče ujutru je samo na dve klinike – Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, koja zbrinjava pacijente sa najtežim kovid simptomima, i Klinici za rehabilitaciju, koja je kovid bolnica, preminulo najmanje 10 pacijenata sa PCR potvrđenim ili suspektnim korona virusom.

Bez prijava o prodaji lažnih testova na koronu u Vranju i Nišu

Imena i lični podaci ovih pacijenata, kojih je najviše iz Leskovca i Niša, poznati su redakciji.

U podacima o umrlima koji su nam dostavljeni nema onih koji se odnose na Kliniku za infektivne bolesti, koja je od početka epidemije kovid bolnica.

Ova klinika je u dopisu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućenom sredinom ovog meseca navela da je prebukirana pacijentima, a da od 5. juna ponovo raste ukupan broj obolelih „sa ili bez PCR dokaza“.

Na veb-sajtu KC Niš od 22. juna nema informacija o broju hospitalizovanih pacijenata kod kojih je potvrđen korona virus, kao i takvih pacijenata na respiratorima, a nema ni objašnjenja za njihov izostanak. KC Niš je i u jeku epidemije više dana uskraćivao ovu vrstu informacija javnosti.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име