Tri decenije nakon poslednje rekonstrukcije, nastao je projekat kojim Zavod za urbanizam i Građevinsko-arhitektonski fakultet žele da postignu prirodan dizajnerski nastavak, poštujući materijale i granit koji je već primenjen na trgu, rečeno je na konferenciji za medije povodom predostojećih radova.

Urbanističkim projektom koji su uradili niški Zavod za urbanizam i Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša predviđeno je da Tvrđavski most, deo trga na kome se sada nalazi parking, i deo Ulice 7. jul, budu popločani granitnim pločama kako bi predstavljali jedinstvenu celinu.

Ulica 7. juli biće otvorena za saobraćaj samo do Hotela Park, a deo ulice ispred Gradske kuće biće zatvoren, pretvoren u pešačku zonu i parking

Ulica Mladih koja vodi do Oficirskog biće zatvorena. Na raskrsnici ulica Strahinjića Bana i 7. jula biće prilaza samo do Gradske kuće i hotela Park.

Naime, na trgu biće ukupno 188 stabala, a u planu je da se ukloni njih 13 i zasadi novih 58.

Prema proceni nadležnih, svi radovi na rekonstrukciji Trga kralja Milana, vredni oko 218 miliona dinara, bi trebalo da budu završeni do proleća 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde