Počinju radovi na rekonstrukciji Trga kralja Milana (VIDEO)

Tri decenije nakon poslednje rekonstrukcije, nastao je projekat kojim Zavod za urbanizam i Građevinsko-arhitektonski fakultet žele da postignu prirodan dizajnerski nastavak, poštujući materijale i granit koji je već primenjen na trgu, rečeno je na konferenciji za medije povodom predostojećih radova.

Urbanističkim projektom koji su uradili niški Zavod za urbanizam i Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša predviđeno je da Tvrđavski most, deo trga na kome se sada nalazi parking, i deo Ulice 7. jul, budu popločani granitnim pločama kako bi predstavljali jedinstvenu celinu.

Ulica 7. juli biće otvorena za saobraćaj samo do Hotela Park, a deo ulice ispred Gradske kuće biće zatvoren, pretvoren u pešačku zonu i parking

Ulica Mladih koja vodi do Oficirskog biće zatvorena. Na raskrsnici ulica Strahinjića Bana i 7. jula biće prilaza samo do Gradske kuće i hotela Park.

Naime, na trgu biće ukupno 188 stabala, a u planu je da se ukloni njih 13 i zasadi novih 58.

Prema proceni nadležnih, svi radovi na rekonstrukciji Trga kralja Milana, vredni oko 218 miliona dinara, bi trebalo da budu završeni do proleća 2020. godine.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije