Tarantule u Pošiljkama

Sve učestalije krijumčarenje velikim i dlakavim paucima tarantulama. U srpsku poštu stigla kutija u kojoj se nešto mrdalo!

Foto: Uprava carine Republike Srbije
Foto: Uprava carine Republike Srbije

Kada je u aprilu ove godine paket iz Poljske stigao do Filipina, tamošnji carinici posumnjali su u to da zaista sadrži keks, čaj i razne žitarice, kako je na njemu bilo naznačeno.

Čim su odmotali ukrasni papir i otvorili plastičnu kutiju koja se nalazila u paketu, zatekao ih je prizor kome se nisu nadali.

Neobična pošiljka sadržala je 757 živih tarantula!

Foto: Uprava carine Republike Srbije
Foto: Uprava carine Republike Srbije

Zbog krijumčarenja ovih otrovnih paukova privedene su dve osobe, rekli su „Frans presu“ iz carinske službe te zemlje, potvrdivši da se često susreću sa pokušajima šverca životinja.

Da se šverceri na celom svetu služe sličnim ili čak identičnim metodama, potvrđuje i slučaj iz naše carinske prakse, saopštava Uprava carine Republike Srbije.

Naime, iako smo desetinama hiljada kilometara udaljeni od Filipina i na ovim prostorima nekome je pala na pamet slična ideja.

Pre nekoliko godina u novosadsku poštu stigla je pošiljka iz Mađarske u kojoj se nalazila zatvorena plastična kutija u kojoj se nešto mrdalo!

Foto: Uprava carine Republike Srbije
Foto: Uprava carine Republike Srbije

Čim su otvorili poklopac, carinici su ugledali jednu mladu i omamljenu jedinku tarantule koja je bila namenjena nekome u Senti.

Do njega međutim nikada nije stigla zahvaljujući carinicima koji su je odmah predali veterinarskoj inspekciji.

Konstatovano je da se radi o zaštićenoj vrsti čiji promet nije dozvoljen, ali je u ovom slučaju ipak najšokantniji način na koji je to pokušano…

Naši veterinarski inspektori su se pobrinuli za ovu tarantulu koja sada živi bezbrižno u ZOO vrtu na Paliću

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde