Mačke dolaze na posao s vlasnicima

“Ferray Corporation” je IT firma iz Tokija gde se već dvadeset godina uvode različite inovativne mere za smanjenje stresa zaposlenih.

Vlasnika Hidenobu Fukudu je još 2000. godine jedan od radnika zamolio da sa sobom na posao dovede i svoju mačku, a zatim je šef ovaj ritual dopustio svima.

Skoro dve decenije kasnije, kancelarije sa svojim vlasnicima deli i devet mačaka. Svako jutro, mačke dolaze na posao s vlasnicima.

Obroke dobijaju tačno u podne i ponovo u sedam uveče. Novi pripadnici kolektiva imaju zadatak da im daju hranu i vodu, kao i da počiste za njima. 

Povedite mačku na posao
Povedite mačku na posao

“Mačke dremaju tik pored nas. To ima smirujuće dejstvo”, otkriva PR kompanije Eri Ito. 

Vlasnik firme ističe da nijedna mačka nije kupljena, već je reč o udomljenim životinjama koje su bile napuštene. On i sam podstiče ljude da udomljavaju napuštene mačke iz krcatih prihvatilišta i azila, gde ove životinje neretko uspavaju. 

“Svakome ko udomi mačku, mesečno dajem 5.000 jena (40 evra)”, kaže Fukuda. 

Iako u kancelariji vlada sklad između ljubimaca i ljudi, dogodi se da mačke, na primer, pređu preko telefona i prekinu razgovor koji je u toku ili skoče na tastaturu dok se na njoj kuca nešto važno.

Međutim, uprkos takvim povremenim ometanjima, kolektiv firme je i više nego zadovoljan njihovim prisustvom, koje im donosi mir za vreme radnog vremena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde