Holivud pozvan da što više snima u Srbiji

Srbija je posvećena da postane jedna od glavnih destinacija za snimanje filmova i televizijskih serija u istočnoj Evropi, poruka je koju je delegacija Vlade Srbije prenela na sastancima sa čelnicima Vorner Brosa, Paramaunt studija, Netfliksa i CBS studija u Los Anđelesu.

Neke od najznačajnijih kompanija filmske industrije na svetu pozvane su na sastancima u Los Anđelesu da izaberu Srbiju za velike projekte i uvere se u dobre uslove koje zemlja nudi, među kojima su značajni finansijski podsticaji, infrastruktura, dobre lokacije, ali i odlični scenografi, kostimografi i drugi radnici u filmskoj industriji. 

Na posebnom događaju koji su u Los Anđelesu organizovali platforma “Srbija stvara” i Srpska filmska asocijacija, interesovanja za snimanje u Srbiji pokazali su i HBO maks, Epl TV, Lajons gejt, Dizni i brojne druge nezavisne produkcije. 

“Ova poseta je izuzetno značajna, jer smo imali sastanke na najvišem nivou sa ključnim ljudima koji odlučuju o tome da li će i gde holivudske produkcije snimati van Amerike”, kaže za Tanjug direktorka Srpske filmske asocijacije Milica Božanić.

Podseća da su te kompanije već imale pozitivna iskustva sa Srbijom i ističe da su zato zainteresovane da ulažu u još veće projekte.

Srbija od avgusta ove godine za velike projekte nudi 30 odsto od sredstava koje produkcije potroše, između ostalog, na zapošljavanje filmskih radnika, izgradnju scenografije i proizvodnju kostima i različitih rekvizita, kao i usluge postprodukcije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde