Velika vojno-policijska parada na kojoj će Srbija pokazati potencijale kojima raspolaže biće održana 10. maja u Nišu na Bulevaru Nikole Tesle, potvrđeno je u Ministarstvu odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Biće najveća u novijoj istoriji Srbije

Niškim bulevarom, tada će prodefilovati čak 4.000 vojnika i policajaca uz najmoderniju tehniku, vozila i opremu kojom raspolažu naše snage odbrane.

“Prikaz dela sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a Srbije povodom obeležavanja Dana pobede planirano je da bude održan 10. maja 2019. u Nišu na Bulevaru Nikole Tesle. Na prikazu dela sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a učestvovaće jedinice iz svih rodova.”, navode u Ministarstvu odbrane.

Planirano je učešće oko 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, biće prikazana najsavremenija borbena sredstva i oprema.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Podsetimo, vojna parada je prvo bila najavljena za Dan sećanja na nastradale u NATO agresiji u Nišu, ali je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će biti pomerena za Dan pobede, 9. maja.

U međuvremenu, na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu počeli su radovi na oko 300 metara kako bi saobraćajnica bila spremna za prolaz velikih vojnih vozila.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde