Invalidi rada sa ruralnog područja Niša u narednom periodu dobijaće zdravstvene usluge u svojim domovima koje ne podrazumevaju samo proveru pritiska i merenje šećera u krvi, odlučili su gradski većnici. Ovim projektom biće obuhvaćeno 500 članova udruženja sa članovima svojih porodica na godišnjem nivou.

Na osnovu rezultata ovog projekta predložiće se mere aktivne zdravstvene zaštite radnika koji rade na radnim mestima sa povećanim rizikom u periodu posle odlaska u penziju.

“Mere zaštite će uključiti i analizu potrebe organizovanja preventivnih zdravstvenih  pregleda i posle odlaska u penziju sa predlogom obima, sadržaja i vremenskog perioda na koji će se oni organizovati i obavljati”, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Paralelno, biće napravljena baza podataka koja će povezati  Udruženje invalida rada sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika koji je nosilac ovog projekta.

Partneri na projektu “Zdravlje invalida rada”, koji će trajati 10 meseci, su Grad Niš, koji finansira ovaj projekat sa 5 miliona budžetskih dinara, Udruženje invalida rada i “Životna snaga”.

U Udruženju invalida rada ima trenutno oko 5500 penzionera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име