Zbog velikog nevremena pet osoba izgubilo je život tokom večeri u nekoliko letovališta na Halkidikiju. Stradali su rumunski i ruski državljani, među kojima je i dvogodišnje dete, koji su boravili u Nea Plagi, Nea Potidei i Sozopolu.

Foto: Seleo.gr

Prema prvim informacijama, 54-godišnji rumunski državljanin stradao je dok je bio u taverni gde je od siline vetra pao krov, povredivši i druge ljude.

U Nea Potidei 39-godišnjeg muškarca i njegovog dvogodišnjeg sina vetar je odbacio na drvo, od čega su stradali na licu mesta.

U Sozopolu je došlo do prevrtanja kamperskog kombija u kojem je bio bračni par. I oni su izgubili živote.

Rumunska državljanka izgubila je život u Nea Plagi.

Veliki broj turista je hospitalizovan u bolnici u Poligirosu.

Među nastradalima nema srpskih turista.

Posle ponoći zatvoren je put ka Haniotiju zbog drveta koje je palo i preprečilo prolaz.

Posle vrelog dana, katastrofa širom Grčke

Posle vrućine i temperature od 42 stepena, kiša i oluje počele su u Centralnoj i Severnoj Grčkoj, dok je temperatura padala širom zemlje.

U pojedinim mestima došlo je do nestanka struje, dok je 20 ljudi ostalo bez krova nad glavom u Sitoniji.

Očekuje se da će jaki vremenski događaji trajati do 6 sati ujutro.

Grad je pao u podne prethodnog dana u Pelionu, dok je u centru Atine vrućina bila nepodnošljiva sa živom koja se popela na 40 stepeni. Veliki rizik od požara proglašen je za četvrtak za teritoriju Atike, Evije, Hiosa, Samosa, Ikarije, Dodekaneza, Krita, južnog Peloponeza i Jonskih ostrva.

Sreda je bila poslednji dan toplotnog talasa, sa maksimalnim temperaturama koje su dostigle 40-42 stepena, tokom večeri vreme je počelo da se menja sa padom temperature i teškim lokalnim olujama.

Posebnu pažnju, prema meteorološkoj službi Nacionalne opservatorije u Atini, treba obratiti tokom noći do četvrtka na ostrvima severnog i severoistočnog Egeja, Halkidikija, Sporada i uglavnom obalnih delova na istoku i severu zemlje. Ovde se očekuju jake lokalne oluje praćene vrlo jakim vetrovima.

Oluje će se postepeno smanjivati u jutarnjim satima u četvrtak i posle podne će prestati u većini područja. U ostatku zemlje, povišeni oblaci se očekuju sa lokalnim kišama ili olujama posle podneva na jugu i moguće u planinama Krita.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde