Pojačan rad seкtora za naplatu putarine toкom prazniкa

Na naplatnim rampama u Srbiji povećan je broj inkasanata kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila jer se narednih dana zbog uskršnjih i prvomajskih praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Naplatna Rampa Niš - Pojačan rad sektora za putarine u toku praznika.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

JP „Putevi Srbije“ je na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica postavilo obaveštenja vozačima na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine kako bi zadržavanja sveli na najmanju moguću meru.

Elektronska naplata putarine

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se ostvaruju  različiti popusti”, kažu u JP „Putevi Srbije“.

U sistemu trenutno ima 298.534 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava. Svaki treći učesnik u saobraćaju koji prolazi kroz naplatne stanice plaća putarinu elektronskim putem.

“Prodaja i dopuna uređaja za ENP vrši se na 178 prodajnih mesta, JP „Putevi Srbije“ i ovlašćenih distributera, koja su raspoređena duž svih deonica autoputeva u Srbiji, na graničnim prelazima i u svim većim gradovima. Na svim prodajnim mestima može se izvršiti dopuna i ostvariti različiti popusti, u zavisnosti od visine uplaćenih sredstava”, pojašnjavaju u JP “Putevi Srbije”.

Uz pomoć aplikacije za mobilne telefone JP „Putevi Srbije“, učesnici u saobraćaju mogu da se informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde