Svaki vikend je radan za članove udruženja “Radne akcije Delijski Vis” koji su napravili, kako kažu, novo i lepo mesto za komšijska okupljanja.

Novo mesto za nove ljubavi, za nova komšijska ogovaranja i za planiranje novih radnih akcija se nalazi u Ulici Pavla Jurišića Šturma u Nišu.

“Malo organizacije i eto nove akcije. Upravnik zgrade Ferid Hamzić, kupio je džak cementa i pesak, JKP “Mediana” donirala je štafne za klupice. Mi smo ofarbali betonski deo klupica i na nosače montirali štafne. Ovo mesto nikad nije bilo lepše, bar koliko ga mi pamtimo.”, kažu članovi udrženja Radne akcije Delijski Vis.

Foto: Radne akcije Delijski Vis Niš
Foto: Radne akcije Delijski Vis Niš

“Pored svega ovog, zasadili smo 40 sadnica cveća i ogradili novo – formiranu bašticu. Obojili smo ovaj mali kutak koji je sada mnogo veseliji i nadamo se da će narednih dana postati življi i da će tišinu obojiti dečiji smeh i vesela graja mališana koja će se pomešati sa mirisom cveća”, dodaju akcijaši sa Delijskog Visa.

Takođe, za starije sugrađane ovog dela naselja postavljen i ofarban rukohvat.

“Nadamo se da je ovo tek početak sređivanja međublokovskog prostora ovog dela naselja”, kažu na kraju Delijski akcijaši i već smišljaju novu akciju.

Foto: Radne akcije Delijski Vis Niš
Foto: Radne akcije Delijski Vis Niš

Podsetimo, prošlog vikenda su očistili Gabrovačku reku.

“Izvukli su puno starih stvari iz korita ove reke koja protiče kroz njihovo naselje, sačuvali reku i priobalje i upozorili sugrađane da o ekologiji mora mnogo više da se vodi računa.”, kažu članovi Radne akcije Delijski vis.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde