Aplikaciju „Kviz znanja iz srpske kulture“ preuzelo skoro 3.000 korisnika

Ministarstvo kulture i informisanja kreiralo je aplikaciju „Kviz znanja iz srpske kulture„, koju je do sada za mobilne telefone i druge uređaje preuzelo oko 2.900 korisnika, izjavio je pomoćnik ministra kulture Dejan Masliković.

On je za FoNet objasnio da je cilj kviza da se prodube znanja o srpskoj kulturi i afirmišu ličnosti i događaji koji su postali skrajnuti. 

Masliković je naglasio da je za „prvu ruku“ odabrano 439 pitanja, da sada ima 200 novih i da će se pitanja dodavati dok se ne dođe do 1.000 do 1.500 pitanja koja će se obnavljati. 

Za sada, kviz obuhvata tri oblasti – kulturno nasleđe, umetnost i kulturu i istoriju kulture, a u narednih 10 dana kao oblast biće dostupne i jezičke nedoumice, koje su nastavak kampanje „Negujmo srpski jezik„. 

Oblasti su koncipirane tako da pokriju širok dijapazon društvenih aktivnosti, istorije, kulture i umetnosti, rekao je Masliković. 

On je objasnio da postoje dva načina učešća, jedna opcija je vežbanje, a druga je testiranje. U opciji vežbanje, posle svakog pitanja igrač dobija zanimljivost o tom pitanju. 

„Dobili smo podatak da je prosečna starost korisnika kviza 33 godine. To znači da imamo i mlađu i stariju populaciju, što znači da je kviz interesantan svima“, ocenio je Masliković. 

On je najavio i da se radi na tome da visoko rangirani učesnici kviza dobijaju nagrade. Aplikacija je dostupna Google play OVDE i App store OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име