Niš je postao prvi grad u Srbiji u kojem možete, korišćenjem Google Maps, videti kako da stignete s jednog na drugi deo grada uz pomoć gradskog prevoza.

Google Transit je deo servisa Google Maps i nudi korisnicima da u realnom vremenu saznaju kako da koristeći usluge gradskog prevoza stignu iz jednog dela grada u drugi.

Servis koriste pre svega turisti kojima je lokacija nepoznata, a naročito linije gradskog prevoza.

Koristiti širom sveta, a u našem okruženju dostupan je u Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u nekoliko gradova u Rumuniji.

Ovde možete videti gde se sve može koristiti; Foto: Google Maps Transit, Screenshot
Ovde možete videti gde se sve može koristiti; Foto: Google Maps Transit, Screenshot

Google Maps navigacija obuhvata gradski prevoz u Nišu

Google Transit pokazuje korisnicima kako da stignu od tačke A do tačke B, na primer od Bulevara Nikole Tesle do Ulice u Naselju Brzi Bord, stim da mogu da vide kako i koliko će im vremena trebati da stignu do željene destinacije. Deo servisa obuhvata i opcija koja pokazuje kada kreću poslednji polasci određenog dana.

Od pre nekoliko dana, Google Transit je sada moguće koristiti i u Nišu, koji je postao prvi grad u Srbiji gde radi ovaj servis.

Google Transit je sada moguće koristiti i u Nišu; Foto: Google Maps Transit, Screenshot
Google Transit je sada moguće koristiti i u Nišu; Foto: Google Maps Transit, Screenshot

Korišćenje servisa je moguće kako u desktop, tako i u mobilnoj varijanti Google Maps.

Sve što treba jeste da odredite polaznu i krajnju tačku i dobićete opcije kako preći tu deonicu sopstvenim automobilom, gradskim prevozom ili peške.

Odabirom opcije “gradski prevoz” (ikonica tramvaja) dobijaju se sve moguće rute, tačna lokacija, stanica, kao vremenske odrednice za svaki deo najbolje trase sa najmanje presedanja ili hodanja.

Uputstvo za upotrebu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde