Članovi fudbalskog kluba Radnički posetili su trening Kluba košarke u kolicima “Nais”.

Tom prilikom je Radnički na inicijativu prvog čoveka kluba Ivice Tončeva realizovao akciju u pomoći i podsticanju košarkaša u kolicima iz Naisa, kako bi oni u narednom periodu imali sve neophodne uslove za postizanje što boljih rezultata.

Radnički i Nais su uz to promovisali košarku u kolicima, razbili predrasude i odigrali revijalnu utakmicu košarke u kolicima.

Aleksandar Dinić, reprezentativac Srbije u košarci u kolicima, dobio je svoja sportska kolica posle apela koji je uputio KKK „Nais“ čiji je Aleksandar igrač.

U pomoć su pritekli ljudi dobre volje, a priključio im se Fudbalski klub „Radnički“ koji je uplatio novčana sredstava da kolica koja su napravljena u Italiji konačno stignu do Aleksandra.

Tim povodom su se i članovi kadetske ekipe FK „Radnički“ pridružili košarkašima u kolicima KKK „Nais“ i u hali Čair sa njima odigrali trening utakmicu. Mladi fudbaleri su bez trunke razmišljanja seli u kolica i uzeli košarkašku loptu u ruke.

Trener kadetske ekipe Radničkog Vladimir Đorđević  istakao je da je
svima u klubu izuzetno drago što su pomogli da Aleksandar Dinić dobije svoja sportska kolica.

“Drago mi je što smo zahvaljujući inicijativi prvog čoveka kluba Ivice Tončeva i rukovodstva pomogli  košarkašima u kolicima u granicama naših mogućnosti i što je Aleksandar koji je reprezentativac naše zemlje u ovom sportu dobio kolica sa kojima će postići još bolje rezultate na terenu.”

Đorđević i dodao da je ovo samo početak saradnje ova dva sportska kluba i da veruje da će košarkaši u kolicima postati verni navijači Radničkog koji će sa tribina pratiti sve fudbalske utakmice.

“Na našu veliku sreću pozivu za pomoć u kupovini kolica za našeg igrača odazvao i Fudbalski klub „Radnički“ i uplatio nedostajuća sredstva za kupovinu kolica, na čemu smo im neizmerno zahvalni. U kontaktu koji smo ostvarili dogovorili smo se da naša saradnja postane još uža.”, rekao je predsedik KKK “Nais” Marko Aleksandrović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde