Radnički proglašen za najbolji klub u Nišu

Fudbalski klub Radnički proglašen je za najbolji sportski kolektiv grada Niša za 2019. godinu u tradicionalnom izboru u organizaciji Sekcije sportskih novinara Niša.

Fudbalski klub “Radnički” Niš
Fudbalski klub “Radnički” Niš

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nije krio zadovoljstvo zbog ovog priznanja.

Kada sam došao u klub krajem 2016. godine mnogi nisu verovali u nas. Mislim da smo u proteklom periodu pokazali da transparentnim i domaćinskim poslovanjem može da se dođe do velikog uspeha i da se od kluba na ivici finansijske egzistencije stvori klub koga se protivnici boje ali i ga i poštuju. Iz godine u godinu sve neverne demantujemo i nastavljamo da se borimo za bolju budućnost. Krupnim koracima idemo ka novim pobedama kako bismo ispisivali još svetlije stranice istorije Fudbalskog kluba Radnički. Ova nagrada je potvrda da smo na dobrom putu. Posebno mi je drago što dolazi od novinara, odnosno mojih Nišlija – rekao je Tončev.

Nagrada za najbolji sportski kolektiv Niša obradovala je i vršioca dužnosti predsednika Radničkog Dragana Markovića Markonija.

Dolazak ove uprave na čelo kluba imao je za cilj stabilizaciju Radničkog u svim segmentima, materijalnom, kadrovskom i sportskom, kao i prenošenje pozitivne enegije juga Srbije na teren. Nosioci takve energije su mladi i temperamentni igrači, ali ne smemo zaboraviti da značajnu ulogu u ostvarivanju dobrih rezultata imaju iskusni igrači. Radnički ne činimo samo mi iz rukovodstva i fudbaleri, već i navijači na tribinama. Želimo da Čair ponovo postane mesto gde će u sportskom duhu odrastati i družiti se nove generacije Nišlija i Merkalija. Radom svih u klubu učinili smo Radnički ponovo jednim od najpoznatijih brendova Niša. Što Radnički bude uspešniji tako će i ovaj deo Srbije biti zapaženiji, kako u Srbiji  tako i u evropskoj sportskoj javnosti – kazao je Marković.

Sekcija sportskih novinara Niša ove godine je 41. put zaredom izabrala najbolje sportiste grada.

Žiri, koji, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „sportista godine Niša“, sastao se 17. decembra i glasao prema ovogodišnjim sportskim dostignućima, a Radnički je odneo trijumf u konkurenciji svih klubova u gradu.

Za 96 godina kluba, ne računajući evropski pohod iz 1982. godine, nije bilo rezultatski uspešnije sezone za Radnički.

Naš klub je na tabeli Superlige Srbije razdvojio beogradske „večite rivale“ Crvenu zvezdu i Partizan, prvi put u istoriji postao vicešampion države, oborivši usput mnoge rekorde i upisavši 25 pobeda, deset remija i samo dva prvenstvena poraza na čak 37 utakmica, oba u Beogradu od aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

Radnički je u godini na izmaku igrao i polufinale Kupa Srbije, a drugi put u nizu je predstavljao Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Radnički je na ceremoniji dobio još jedno prestižno priznanje, a to je tradicionalna povelja “Narodnih novina” za izuzetan doprinos u razvoju sporta.

Doskorašnji fudbaler Radničkog Nermin Haskić je u izboru za najboljeg pojedinačnog sportistu grada zauzeo drugo mesto, iza državnog šampiona u džudou Filipa Nurkića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije