Balerine baletskog studija „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš, na Balkanskoj olimpijadi umetnosti i igre, održanoj u niškom Domu Vojske, oduševile su publiku i žiri i osvojile pet zlatnih medalja.

Male balerine iz Niša zablistale su u punom sjaju na domaćem terenu među plesačima iz Bugarske, Rusije, Kine i Srbije.

Svaki od pet solo nastupa je od strane žirija ocenjen kao najbolji u kategoriji.

Lenka Milićević (11) je u kategoriji „neoclassical – children“ izvodeći koreografiju „Prekrasan vrt“ osvojila zlatnu medalju, ali je žiri oduševila i plešuću Betovenove „Uspomene“, te je tako osvojila prvo mesto i u kategoriji „demy classical – children“.

Nikić Aniku (8) je do pobedničkog postolja u kategoriji „classical dancer – kids“ dovela varijacija „Amora“ iz baleta „Don Kihot“, a najbolja je bila i u kategoriji „demu classical – kids“ gde je zablistala igrajući uz kompoziciju Čajkovskog „Nova lutka“.

Petogodišnja Dunja Simić, koja je i ovog puta zbog svojih godina, velikog talenta I hrabrosti koju ima na sceni, izazvala odušeljene svih pristunih, bila je najbolja u kategoriji „demy classical – baby“. Briljirala je izvodeći „Italijansku polku“, delo Sergeja Rahmanjinova.

Nastupima u Nišu ovog vikenda su naše balerine nastavile da nižu uspehe, a mi smo sigurni da će predanim radom, vežbog i talentom uspeti da i ove godine na takmičenjima svoj baletski studijo, Studentski kulturni centar i grad Niš predstave u najboljem svetlu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde