Nišlija ubedljivo najbolji u paraplivanju na takmičenju u Grčkoj

Reprezentativac  Srbije u paraplivanju Nišlija Nikola Ljubisavljević osvojio je dve zlatne i jednu bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu u grčkom gradu Ptolemaida.  U trci u disciplinama  100 metara prsno  i 100 metara delfin bio je ubedljivo najbolji i osvojio dva zlata, dok je u trci 50 metara slobodnim stilom bio treći.

Deo srpske reprezentacije; Foto: privatna arhiva

Ne treba nikad odustati

Od dolaska na svet 2000. godine, Nikola Ljubisavljević ima dijagnozu „pareza plexusa brahelisa“ – polomljena ključna kost, što se manifestovalo kroz slabiju pokretljivost jedne ruke.

Od 2015. godine bavi se plivanjem i kako kaže bilo mu je teško da se oproba u ovom sportu, ali mu je puno značilo za psihičko sazrevanje.

“U početku je bilo zaista teško, odupirao sam se ideji da počnem da se bavim ozbiljno plivanjem. Kako je vreme prolazilo, I na nagovor društva ostao sam u tim vodama i veoma sam zahvalan na tome. Sav taj uspeh pomogao mi je na fizičkom, ali pre svega na psihološkom planu”, kaže Ljubisavljević.

Pročitajte i IDEMO U MALME PO MEDALJE

Ovaj višestruko nagrađivani niški delfin, maturant je Gimnazije Svetozar Marković i ima veliku podršku profesora i drugova.

“Nije mi bilo svejedno, ali vremenom sam uspeo da uskladim obaveze u školi i treninge. Imam veliko razumevanje od strane profesora. Od kad se bavim sportom i postižem uspehe, u društvu me veoma cene i imam njihovu podršku”, zaključuje Ljubisavljević.

Nikolu uskoro očekuju i klasifikacije u Italiji gde bi uz isplivanu normu ostvario pravo za učešće na najvećim evropskim takmičenjima. Kako kaže, u planu je i da se državno prvenstvu u paraplivanju krajem godine održi u Nišu.

Na ovom takmičenju srpska repezentacija sa petoro plivača osvojila je 16 medalja, a učestvovale su i reprezentacije Bugarske, Rumunije, Grčke i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije