Regionalni košarkaški savez “Istočna Srbija” već tradicionalno, šestu godinu uzastopno, organizuje “3×3” turnir u sistemu Košarkaškog saveza Srbije.

Turnir A kategorije u okviru Roda 3×3 prvenstva Srbije će ponovo biti održan u samom centru grada Niša, na Trgu kralja Milana.

Zakazan je za 1. jun sa početkom od 10 časova. 

Od ove godine, odlukom organizatora turnir postaje memorijalni i nosiće ime po Ivanu Ici Jovanoviću. Ivan je zbog posledica opake bolesti preminuo 22. januara 2018. godine. Njegovo prerani odlazak potresao je sve koji su ga poznavali, kao i sportsku javnost, jer je Ivan veliki deo vremena u svom životu posvetio košarci.

Bio je član najtalentovanije niške generacije mladih košarkaša koja je u dresu Ergonoma postala kadetski šampion Srbije i Crne Gore, kao i vicešampion Srbije.

Nakon toga je košarkaški razvoj nastavio u dresu FMP-a iz Železnika. Seniorsku karijeru gradio je u Ergonomu, aleksinačkom Napretku i na kraju KK Nišu.

Paralelno je gradio i basket 3×3 karijeru, započeo je veoma dobro, ali brzo i prekinuo zbog bolesti.

Memorijal je gest svih iz “3×3 porodice” da se Ivanovo ime sačuva od zaborava i da buduće generacije čuvaju sećanje na čoveka kome su košarka i basket bili izuzetno bitan deo života. 

“3×3” turnir u Nišu nosiće ime prerano preminulog košarkaša
“3×3” turnir u Nišu nosiće ime prerano preminulog košarkaša

Pored takmičarskog dela na turniru će se održati i revijalni meč u čast Ivanu Jovanoviću između njegovih prijatelja i članova čuvene generacije Ergonoma, igrača rođenih 1990/91.

Memorijalu će prisustvovati brojni ljudi iz sveta košarke, a iz Košarkaškog saveza Srbije najavljena je poseta Igora Rakočevića, potredsednika zaduženog za mušku košarku.

Turnir u Nišu se igra u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za muškarce.

U juniorskoj konkurenciji takmičenje je dozvoljeno dečacima rođenim 2001. godine i mlađima.

Kotizacija za učešće na seniorskom turniru je 4.000 dinara, a za juniore 2.000 dinara.

Rok za prijavu je 31. maj 2019. godine u 12 časova.

Nagradni fond – seniori:

1. mesto – 100.000,00 RSD ;

2. mesto – 20.000,00 RSD + sportska oprema KSS ;

3. mesto – sportska oprema KSS .

Nagradni fond – juniori:

1. mesto – 10.000,00 RSD

2. mesto –  sportska oprema KSS

3. mesto –  sportska oprema KSS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde