Republička izborna komisija (RIK) usvojila je odluku kojom je utvrđen konačan broj od 6.584.376 birača u Republici Srbiji na izborima.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da je odluka doneta u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za naknadne upise od 6. do 17. juna, uključujući i Kosovo i Metohiju, čime je prethodno utvrđen broj birača povećan za 711.

Doneta je i Odluka o obrazovanju radnih tela RIK-a za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na teritoriji AP Kosovo i Metohija, kao i Rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Usvojena je i Odluka o naknadama za rad na sprovođenju glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na Kosovu i Metohiji, u iznosu od 5.000 dinara.

RIK je odbacio kao neblagovremene 30 prigovora birača od 19. juna na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име