VIDEO: Nešu Galiju polivaju slikarskim bojama u novom spotu

VIDEO: Nešu Galiju polivaju slikarskim bojama u novom spotu

0
Podeli
Rok grupa Galija objavila je konceptualni spot za pesmu “Kad bi ti otišla iz ovoga grada” koju je frontmen grupe Nenad Milosavljević komponovao na stihove Matije Bećkovića.
“Iz odgovornosti prema Matiji, kao velikom pesniku, odlučio sam se za artistički pristup, koji smatram da je bio jedini ispravan put. Nije mogao biti neki klasičan spot koji bi banalizovao pesmu. Odlučio sam se za paralelnu priču, drugačiji tok i pristup. Ideja je moje lice kao platno na kome nastaje slika. Suština je u jednostavnosti i ideji”, kaže Neša Galija.
Prvi autorski spot u karijeri Milosavljević je snimio iz nekoliko pokušaja na splavu na beogradskoj Adi Ciganliji. Ističe da se odlučio na takav korak jer je posedovao sopstvene tehničke mogućnosti, pošto “u suštini po strukturi spot nije bio komplikovan, i nije bilo potrebe da se angažuje neki profesionalni snimatelj ili reditelj”.
“Zeznuto je bilo samo to što sam posle svakog tejka morao da se okupam, pa sve iz početka. Problem su bile i boje pošto ulaze u oči i usta. Snašao sam se tako što sam koristi jogurt i farbu za kolače”, kaže Milosavljević.
Pesma “Kad bi otišla iz ovog grada” nalazi se na albumu “U raju iznad oblaka” kog Galija koncertno promoviše velikim koncertima 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali “Čair” u Nišu.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.