Da li želite da provedete veče uz muziku ljubavi, priču o igri, radosti, nevinom osmehu, priču o čudesnom ljubavnom napitku koji rešava sve ovozemaljske probleme, a koju deli sa nama prelepa Adina ili želite možda da upoznate zavodničke sposobnosti Karmen i Grofa od Mantove?

Premijerni koncert NSO
Premijerni koncert NSO

Niški simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom maestra Julija Damjanova, a sa solistima Aleksandrom Ristić (mecosopran) i Sašom Arsenkovim (tenor) poziva Nišlije na veče najpopularnijih operskih arija starih majstora opera – Verdija, Pučinija, Donicetija, Bizea, Ofenbaha…

Julija Damjanov
Julij Damjanov; Foto: NSO

Julij Damjanov

Rođen 26. jula 1959. godine u Perniku. Diplomirao je na Nacionalnoj muzičkoj školi “Liubomir Pipkov” u Sofiji sa specijalnošću “klavir” i Nacionalnom muzičkom akademijom “Pančo Vladigerov” sa “orkestarskim dirigovanjem”,

kod prof.Lile Gileve.

Od 1986. godine diriguje u Državnom muzičkom pozorištu “Stefan Makedonski” (sada “Državni centar za muziku i balet – Sofija”) i trenutno je njegov šef dirigent i umetnički direktor. Od 2012. vodi i “Sofijki duhovni orkestar”.

Izveo je na desetine premijera i izveo stotine predstava i koncerata u Bugarskoj, Nemačkoj, Danskoj, Austriji, Holandiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Japanu, Sloveniji, Slovačkoj, Poljskoj, Rusiji, Južnoj Koreji, Grčkoj, Italiji itd.

Dobitnik nagrade „Kristalna Lira“ lauerat, dobitnik međunarodnog takmičenja kompozicije za muziku 7/8, dobitnik je i mnogih drugih nagrada.

Karte se mogu kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra svakog radnog dana od 8 do 15 sati po ceni od 400 i 250 dinara za đake, studente i penzionere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име