U Oficirskom domu otvorena izložba „Likovni umetnici Niša“

Da bi prezentovala i popularisala stvaralaštvo niških umetnika Galerija savremene likovne umetnosti pripremila je izložbu koja obuhvata radove četrdesetoro umetnika različitih generacija, stilskih i likovnih izraza. Pored doajena niške likovne scene, umetnika srednje i starije generacije, na izložbi se predstavljaju i mladi autori.

ljudi
Otvaranje izložbe u Oficirskom domu; Foto: GSLU

U Oficirskom domu u Nišu otvorena je izložba „Likovni umetnici Niša“, koja je pored Likovne kolonije i Grafičke radionice „Sićevo“, Niškog crteža i Niškog salona, tradicionalna izložba.

Najzastupljeniji su predstavnici slikarske scene, autori koji su se predstavili grafikom, a u znatno manjoj meri vajari i umetnici koji se vizuelno izražavaju modernim medijima. 

„Ovogodišnja izožba je značajna jer nas nepuna godina deli od obeležavanja značajnog jubileja – 50 godina rada i postojanja GSLU, čije su osnivanje inicirali upravo niški likovni umetnici. Oni su nesumnjivo doprineli održavanju kvaliteta i kontinuitetu rada ustanove i obnavljanju Likovne kolonije „Sićevo“, koju Galerija organizuje od 1970″, kaže direktorka GSLU Ema Bilić.

zena
Direktorka GSLU Ema Bilić; Foto: GSLU

Cilj izložbe „Likovni umetnici Niša“ je podsticanje mladih umetnika na dalji rad, jer se mnogi od učesnika prvi put predstavljaju javnosti.

„Na izložbi se predstavljaju mladi umetnici kojima je ovo prvo učešće na izložbi ovakvog tipa, a naša misija je da ih podstaknemo na rad i stvaranje, a drustvo na interesovanje za umetnost“, kaže Bilić.

Izložba u Oficirskom domu će biti otvorena do 22.jula , svakog radnog dana i subotom od 10-20 sati.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Najnovije