Teatar na raskršću: Slovenci igraju “Sumrak bogova” u Nišu

0
Sumark-bogova
Sumark-bogova

Na pozorišnom festivalu “Teatar na raskršću”, 18. marta na sceni Narodnog pozorišta u Nišu biće odigrana predstava “Sumark bogova” koju će izvesti Slovensko narodno gledališče Maribor.

"Sumrak bogova" na festivalu "Teatar na raskršću"
“Sumrak bogova” na festivalu “Teatar na raskršću”

Komad je rađen po istoimenom filmskom scenariju Lukina Viskontija, u dramatizaciji Ivora Martinića i režiji Dalibora Matanića.

To je priča o nemačkoj porodici koja počinje u večeri kada je zapaljen Rajhstag 1933. godine, u noći kada se dešava rođendanska proslava glave porodice.

Nakon smrti slavljenika zahuktava se borba za nasleđe, a u duhu novih vladajućih sila svi naslednici najveće železare u zemlji postaju zarobljenici još snažnijeg, političkog žrvnja, koji se kroz zamišljene strategije upliće u živote svakog pojedinog člana porodice.

Međusobni porodični konflikti otkrivaju najosetljivije patološki prepletene želje i beskompromisne egoistične interese, a volja za moći ide ruku pod ruku sa podlom izdajom najbližih.

"Sumrak bogova" na festivalu "Teatar na raskršću"

Sumrak bogova” je ujedno i poslednja takmičarska predstava na pozorišnom festivalu “Teatar na raskršću” u Nišu.

Prateći program i završnica festivala

U okviru pratećeg programa biće pronmovisana knjiga “Anegdote i crtice iz pozorišnog života”, autora Milovana Zdravkovića.

Festival se završava, u utorak 19. marta, kada će biti proglašeni pobednici festivala a učast nagrađenih, u utorak, 19. marta biće izvedena predstava “Sarajevo 1914. – Mali mi je ovaj grob”Biljane Srbljanović , u režiji Tanosa Nikasa i trupe “Ars Moriendi” iz Soluna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde