Polufinalna Takmičenja za frankofonu pesmu biće održana 2. marta u Nišu, Kladovu, Novom Sadu i Beogradu kada će stotine pevača-amatera između 13 i 28 godina pevati pesme sa francuskog govornog područja. Finale će po tradiciji biti u Nišu 24. marta, a nagrade su put za dvoje u Egipat i Tunis.

Takmičenje za frankofonu pesmu održava se od 2004. godine u organizaciji Francuskog Instituta i Studentskog kulturnog centra Niša i do sada je nastupalo više od 1.000 mladih koji uče francuski jezik.

“Svi takmičari nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika. Polufinala su otvorena za sve, porodice, profesore i prijatelje učesnika. Pobednike, u kategoriji juniora i seniora, očekuju nagrade-boravak za dve osobe, u Egiptu i Tunisu”, kažu u Francuskom institutu.

Francuski institut u Srbiji i Studentski kulturni centar u Nišu organizuju partnerski Takmičenje za frankofonu pesmu, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Republike Tunis, Ambasade Arapske Republike Egipat, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama i Ambasade Libana u Srbiji.

Satnica takmičenja

POLUFINALE
Subota 2. mart 2019.

  • Niš – 13 časova, Sala Simfonijskog orkestra
  • Kladovo – 16 časova, Centar za kulturu
  • Novi Sad – 16 časova, Kulturni centar
  • Beograd – 18 časova, Narodna biblioteka Srbije

Informacije je moguće dobiti na concourschansonfranco.bg@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име