Ukoliko su vam dosadile svakodnevne vesti i fale vam lepe priče i izveštaji sa veselih događaja, pravi je trenutak da se prijavite na konkurs Književnog kluba. Na ovaj način svako će biti u prilici da pokaže kreativnost i osvoji nagradu.

Da li su vam dosadile svakodnevne vesti? Želeli biste da je više radosnog sadržaja u medijima? Nedostaju vam priče o izuzetnim delima? O jednostavnim a ljupkim stvarima? O veselim događajima? O ljubavnim susretima? O fantastičnim pustolovinama?

Ovaj konkurs je za vas i odnosi se na sve uzraste, jer u mašti i želji za radostima svi su jednaki.

“Napišite nam vest kakvu biste voleli da vidite na internet portalima, društvenim medijima ili naslovnim stranicama. Vesti mogu da budu inspirisane stvarnim događajima, recimo, poseban primer dobročinstva iz vašeg komšiluka? Ili neka druga vrsta herojstva: možda nečije prijateljstvo ili ljubav? I još mnogo toga još”, kažu organizatori.

Vesti mogu da dolaze iz mašte: pomirenje dva naroda, susreti sa čudesnim bićima, međuplanetarna upoznavanja, pronalaženje eliksira i sl.

“Akteri mogu da budu sva živa bića – stvarna i nestvarna, svi predmeti, svi predeli. Možete da izmišljate vremena: da prebacujete u prošlost ili lansirate vest u budućnost, ali i da izmislite novo računanje vremena”, preciziraju organizatori.

Ono što je važno, jeste da vest bude dužine do 2.000 karaktera (sa razmacima) i da dobrim delom odgovori na pitanja: KO? ŠTA? GDE? KADA? ZAŠTO? ili KAKO?

Od svih poslatih radova koji su odgovorili na temu biće napravljene novine, a najoriginalnija tri, po mišljenju žirija, biće nagrađena. Članovi žirija su: Sonja Ćirić, Elizabeta Georgiev i Jovo Čulić.

Konkurs se završava 15. maja u 20 časova, a radovi se prihvataju samo ukoliko su poslati u digitalnoj formi na i-mejl adresu: knjizevniklub@unbox.rs

Radovi koji budu pristigli nakon isteka konkursa neće biti razmatrani, a rezultati će biti objavljeni nakon 21. maja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde