Za ovu godinu Narodni muzej u Nišu planira reorganizaciju depoa i digitalizaciju zbirki, kao i veliki broj tematskih izložbi u prostoru književno memorijalne postavke Stevan Sremac – Branko Miljković, kako bi postalo mesto okupljanja književne publike i promocije “zaboravljene” književne i kulturne baštine jugoistočne Srbije.

U Programu rada Narodnog muzeja, koje je usvojilo Gradsko veće posebna pažnja, je usmerena i na veliki broj aktivnosti na arheološkom nalazištu Medijana, kaže sekretarka Sekretarijata za kulturu, Aleksandra Radosavljević.

“Ove godine najveći broj aktivnosti Narodnog muzeja planiran je u okviru projekta “gradovi u fokusu” na arheološkom nalazištu Medijana, koje bi do leta trebalo da bude otvoreno za posetioce, ukoliko muzej, Zavod za zaštitu spomenika, Zavod za urbanizam i Arheološki institut na vreme realizuju svoje programe, što i očekujemo”, objašnjavaju u Sekretarijatu za kulturu.

Podsetimo, vila sa peristilom, ostaci mozaika i svi sadržaji na Medijani, iz perioda Konstantina Velikog, još od 2013. godine, kada se obeležavao značajan jubilej 1700 godina Milanskog edikta, nisu bili dostupni građanima zbog čestih radova, konzervacije i projekta natkrivanja nalazišta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde