Otvoren Konkurs za nišku književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

Književna nagrada koja čuva uspomenu na pisca

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisuje konkurs za književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“ za neobjavljeno pesničko, prozno ili dramsko delo napisano na srpskom jeziku.

Slaviša Nikolin Živković, zvani Šaka, bio je roker po vokaciji, pesnik po opredeljenju, vagabund i klošar, svetski putnik bez overenog pasoša, ranoranilac-ribolovac, zen-učitelj, radnik u trećoj smeni, savremenik Harolda Fostera, prijatelj Rajnera Fasbindera, De Sadov lični kritičar, čovek koji je uživo gledao Ben Belu i Josipa Broza u blindiranoj limuzini, džin u zaturenom cirkusu, sparing partner Majka Tajsona, majstor za poluprovodnike, bitnik, veliki stvaralac i vizionar.

Konkurs književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“ raspisan je 3. aprila na dan njegovog rođenja i otvoren je 30 dana, zaključno do ponoći 3. maja 2019. godine.

Zainteresovani stvaraoci mogu konkurisati slanjem neobjavljene knjige u elektronskoj formi na adresu Društva: konkurs@drustvoknjizevnika.com

Nakon prethodno objavljenog užeg izbora učesnika na konkursu, ime dobitnika nagrade objavljuje se 8. septembra na Dan Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.

Svečano uručenje nagrade se naknadno zakazuje.

Nagrada se sastoji od povelje i objavljene knjige dobitnika, a dodeljuje se pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Osim skretanja pažnje na autora i njegovo delo, koje će stručni žiri oceniti kao umetnički najvrednije, ova književna nagrada nastoji da sačuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, koja predstavlja izuzetan doprinos niškoj i srpskoj književnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije