O književnosti Pola Ostera u Labeerintu u Nišu

Književno veče posvećeno Polu Osteru, jednom od najznačajnijih američkih romansijera današnjice biće održano u klubu Labeerint u Nišu, u četvrtak 21. februara od 21 čas.

Foto: Lotte Hansen

Pol Oster je pesnik, esejista, scenarista, reditelj i prevodilac. Autor je nekoliko romana, a najpoznatiji je po scenariju za film “Dim”.

“Predstavljanje podrazumeva upoznavanje sa Osterovom biografijom, osvrt na jedan deo njegovog bogatog opusa, iscrtavanje poetike i isticanje najvažnijih ideja, ali i razgovor sa publikom, komentare, podelu utisaka. Svi koji su ovog američkog pisca već “upoznali”, kao i oni koji nikad nisu čuli za njega dobro su došli na ovo zanimljivo književno druženje”kaže profesorka književnosti Milica Vučković.

“Pišem rukom to mi je najudobnije”

Pol Oster je autor nekih od najčitanijih romana, najnovijeg “4321”, za kojim ne zaostaju ni, sada već klasici, “Njujorška trilogija”, “Bruklinska revija ludosti” i “Nevidljivi”. Ipak, ono po čemu se razlikuje od drugih pisaca je i to što se ne koristi modernom tehnologijom pri pisanju jer uvek piše olovkom.

„Ja čak i ne posedujem računar. Pišem rukom, onda kucam na staroj pisaćoj mašini. I stalno precrtavam – ne pišem na kamenim pločama, to je samo mastilo na papiru.Jednostavno nije mi udobno  bez olovke u ruci”, kaže Pol Oster.
Osterove knjige prevedene su na preko 20 jezika. Živi u Njujorku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije