Novi filmovi na repertoaru Cineplexxa u Nišu

Na repertoaru bioskopa Cineplexx Niš ove nedelje su četiri nova naslova i specijalna projekcija domaćeg filma ,,Realna priča”.

Le Man`66: Slavna 24 sata

Met Dejmon i Kristijan Bejl u istinitoj priči o dominaciji Forda i Ferarija za osvajanje Le Mana 1966. godine.

Dobitnici Oskara Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci ove istinite priče Studija 20th Century Fox-a o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka.

Film “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija i britanskog vozača Kena Majlsa koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom šezdesetih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.

Raširi krila

Reditelj i scenarista Nikolas Vainer donosi novu neverovatnu istinitu priču koja je prethodila onoj iz filma Bela i Sebastijan.

Priča se odvija između oca i sina, Kristijana i Tomasa. Kristijan proučava divlje guske i radi na svom životnom projektu – želi da zaštiti ugroženu vrstu ptica i nauči ih kako da migriraju. Koristeći svoj ultralaki avion, vodiće ih od Norveške do Francuske, duž sigurnih migracijskih puteva. Njegov sin Tomas je skeptičan prema očevim budalastim planovima, ali kako je zaglavio na farmi svog oca, tinejdžer ipak odlučuje da provede neko vreme sa pticama. Tomas se potpuno povezuje sa guskama i počinje da se brine o njima, a otac i sin kreću na najlepše zajedničko putovanje.

Dnevnik Diane Budisavljević

Apsolutni pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja.

Istinita priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene.

Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

Realna priča

Specijalna projekcija filma ,,Realna priča” zakazana je za petak 15. novembar od 20 časova. Nakon projekcije, gostima će se pokloniti deo autorske ekipe filma.

„Realna priča“ vodi nas kroz sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću, koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove haose, Veljko počinje da gubi osećaj za realne probleme.

Autorska ekipa filma u niškom bioskopu Cineplexx
Autorska ekipa filma u niškom bioskopu Cineplexx

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Najnovije