Majstor taiko bubnjeva Takuja Tanigući po prvi put održao je koncert pred niškom publikom i predstavio tradicionalnu japansku muziku.

Foto: promo

Ovaj dinamični nastup držao je prisutne u dobrom raspoloženju tokom cele večeri. Tanigući je predstavio četiri tradicionalne numere koje dočaravaju bogatu japansku kulturu.

Posebnu pažnju prisutnih izazvala je palica bibnja u plamenu prilikom izvođenja numere „Vrelina“, kojom je umetnik zaokružio svoj nastup praćen dugim, gromoglasnim aplauzom.

Takuja Tanigući je ljubav prema taiko bubnjevima otkrio već u svojoj trećoj godini, a njegov izuzetan talenat i posvećenost umetnosti doveli su do specijalne nagrade na Svetskom muzičkom festivalu mladih u Beču, 2002. godine. Kroz dugogodišnje iskustvo koje mu je omogućilo razmenu iskustava sa mnogim stranim umetnicima, Takuja se trudi da japansku kulturu predstavi ljudima širom sveta.

Foto: promo

Koncert je podržala kompanija JT International ad Senta, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, Udruženjem “Taka” i Narodnim pozorištem u Nišu.

Zahvaljujući saradnji sa Ambasadom Japana, srpska publika upoznala je mnoge afirmisane umetnike iz Japana, poput muzičke grupe JapaLkan, pozorišne trupe A la Place, Ondekoza i Gocoo bubnjara, tradicionalne grupe Variki i čuvene pijantistkinje Fuđiko Heming.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име