Niška slikarka izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”

Radovi iz ciklusa „Iluminacija” slikarke Milice Kostić pokazuju da u umetnosti ne postoji nešto što je nemoguće a upravo u tom segmentu živi bezgranično izvorište mogućnosti.

Rad iz ciklusa „Iluminacija”, Milica Kostić
Rad iz ciklusa „Iluminacija”, Milica Kostić

Novi ciklus “Iluminacija” prikazuje privlačnu i podsticajnu imaginaciju, unutrašnji svet, uvid i prosvetljenje. Iako se u mnogome razlikuje od prethodnih ciklusa, jer su forme apstrahovane a kolorit sveden, ipak je ostao veran postupku višeslojnog nanošenja boja i impasto tehnici.

Posetioci izložbe će imati priliku da se susretnu sa slikama koje odišu slobodom stvaralaštva, a nastale su kao rezultat transcendentalne introspekcije.

Radovi će biti izloženi u kafe galeriji Dnevna soba u Nišu od nedelje 7. aprila do 14. aprila.

Otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati.

A Portrait of a Girl, Milica Kostić
A Portrait of a Girl, Milica Kostić

“Pisati o vizuelnoj filozofiji Milice Kostić je nepresušni izvor koji oblikuje trohipostazu: egzistentnost, metafizičnost i transcendentalnost.”

Milica Kostić se slikarstvom bavi od 1999. godine. Član je udruženja umetnika Car Konstantin i aktivno izlaže svoje radove na kolektivnim izložbama Udruženja.

Učestvovala je na dve kolektivne izložbe u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju i dve u Galeriji Niškog kulturnog centra. U julu 2018. imala je samostalnu izložbu u kafe galeriji „Paris Art“ pod nazivom „Blizanačke duše”.

Niška slikarka izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”
Niška slikarka Milica Kostić izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”

U okviru Resurs centra Niš čije aktivnosti su realizovali UG Mladi ambasadori, a finansirao Grad Niš, u decembru 2018. i januaru 2019. radila je na oslikavanju dva murala u Domu „Duško Radović” i Centru „Mara” u Nišu.

Kako umetnica navodi, sa radovima iz novog ciklusa potrebno je suočiti se izbliza i osetiti vibriranje višeslojnih struktura koje provociraju ispod završnog sloja boja.

Asocijativnost i prepoznavanje motiva na individualnom nivou često vodi do raznih reinterpretacija svake slike iz ovog ciklusa ali pravi izvor inspiracije ostaje sakriven duboko u stvaraocu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije