Pozorište lutaka Niš učestvuje sa predstavom „Legenda o Mesečevoj princezi“ na Dvanaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, čiji je domaćin ove godine Puls teatar Lazarevac.

U takmičarskom programu učestvuje 7 profesionalnih pozorišta iz Šapca, Kragujevca, Leskovca, Novog Pazara, Lazarevca i Niša.

Niška publika ovu predstavu može da vidi 7. novembra u Pozorištu lutaka u Nišu od 18h.

Legenda o Mesečevoj princezi; Foto: Pozorište lutaka Niš
Legenda o Mesečevoj princezi; Foto: Pozorište lutaka Niš

„Legenda o mesečevoj princezi“ je pravo osveženje: svojom jednostavnošću, svedenošću, čistotom, tananošću i poezijom koju stvara, ova predstava pleni pažnju gledalaca svih uzrasta. Bez koketiranja sa folklorom, ona donosi mir i dubinu japanskog vrta, izmešta nas iz prividno opravdane, a zapravo jezivo prazne brzine svakodnevnog života, i uči mudrosti življenja, ne verbalnom porukom, nego atmosferom sveta koji evocira, fabulom, glumom, režijom, scenskim pokretom, muzikom, vizuelnošću.“ – kaže selektor festivala Anđelka Nikolić.

Legenda o Mesečevoj princezi; Foto: Pozorište lutaka Niš
Legenda o Mesečevoj princezi; Foto: Pozorište lutaka Niš

Predstavu je režirao David Alić, tekst napisala Gorana Balančević, a uloge tumače: Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Dejan Gocić, Toma Bibić, Jelena Đorđević, Nataša Ristić, Slobodan Miljković, Aleksandra Pavlović i Mladen Milojković.

O sadržaju predstave: „U društvu u kojem su svake vrednosti izgubljene, važno je ne skrenuti sa puta, već prepoznati iskrenost i slediti je. Na svom putu ćemo se susretati sa strašnim ljudožderima, mnogim čarobnicama i velikim alama, ali… i sa ljudima. Samo je pitanje ko je tu čudovište? Dvoje mladih, Kaguja i Hiro, sledili su svoj put iskrenosti do kraja i stigli do cilja, a njihov cilj je beskonačnost.“

Predstava „Legenda o Mesečevoj princezi“ je na repertoaru „Malog Joakima“ u ponedeljak, 4. novembra, u 13.00 u Puls teatru u Lazarevcu.

REPERTOAR POZORIŠTA LUTAKA

od 3. do 10. novembra

NEDELJA, 3. NOVEMBAR

11.30   CRVENKAPICA NA ZRNU GRAŠKA, slobodna predstava

PONEDELJAK, 4. NOVEMBAR

13.00   LEGENDA O MESEČEVOJ PRINCEZI, Puls Teatar Lazarevac

Učešće na Dvanaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“

UTORAK, 5. NOVEMBAR

12.00   LUCKASTI KLOVNOVI, predstava se izvodi u OŠ “Karađorđe” u Matejevcu

SREDA, 6. NOVEMBAR

Nema predstava

ČETVRTAK, 7. NOVEMBAR

18.00   LEGENDA O MESEČEVOJ PRINCEZI, slobodna predstava

PETAK, 8. NOVEMBAR

Nema predstava

SUBOTA, 9. NOVEMBAR

Nema predstava

NEDELJA, 10. NOVEMBAR

11.30   CVEĆE MALE IDE, slobodna predstava

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име