Ministarstvo omladine ne podržava Nišvil, sledeći festival bez volontera

Zbog nemogućnosti da realizuju finansijski plan bez novčane podrške donatora, organizatori Nišville jazz festivala posle 10 godina ukidaju volonterski program. Nišville je prethodnih 10 godina uložio 30 miliona dinara u razvoj ovog projekta kroz dvanaestodnevni smeštaj, ishranu, oblačenje, opremanje i edukaciju 3.500 članova volonterskog tima.

Foto: Nisville

Više od 350 mladih neće imati mogućnost volontiranja na sledećem Nišvillu 2020, jer Festival ne uspeva da realizuje finansijski plan zbog nezainteresovanosti sponzora, donatora i Ministarstva omladine.

„Na žalost, pokazalo se da projekat volonterizma nije ekonomski održiv, a nije ni naišao na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, koje poslednjih godina na aktuelnim konkursima nijednom nije podržalo projekat volontera Nišvila, i nije dalo čak ni prelaznu ocenu jednom od najuspešnijih volonterskih timova u Srbiji“, kažu u Nišvilu.

Nišville je prethodnih 10 godina uložio 30 miliona dinara u razvoj ovog projekta kroz dvanaestodnevni smeštaj, ishranu, oblačenje, opremanje i edukaciju 3.500 članova volonterskog tima.

„Volonteri su značajno pomogli organizaciji rada festivala, ali zbog konstantnih problema realizacije budžeta festivala, analize su pokazale da se taj deo poslova u organizaciji može sprovesti sa trostruko manje finansijskih sredstava angažovanjem honorarnih saradnika i saradnjom sa fakultetima umetosti“, zaključuju organizatori.

Zahvalnost volonterima

Volonterski program u potpunosti je opravdao očekivanja organizatora prethodnih godina u realizaciji omladinskog aktivizma i edukacije mladih, jačanja kolektivnog duha i liderstva, kao i usmeravanja mladih ka pravim vrednostima umetnosti i kulture.

Foto: Nisville

Nišvil se zahvaljuje svim volonterima koji su prethodnih godina ulepšali sliku festivala i obezbediće narednihgodina po 100 ulaznica za volontere sa najdužim volonterskim stažom na festivalu.

Takođe, Nišvil će pokušati da smanjenjem i drugih troškova, pa i ukidanjem dela besplatnih programa, zaštiti bar nivo i kvalitet glavnog festivalskog programa, ne bi li nekako uspeo da opstane u top 10 evropskih džez festivala, gde ga je svrstao londonski „Gardijan“.

Podsećamo, počela je pretprodaja kompleta ulaznica za naredno izdanje Nišville jazz festivala, koji će biti održan od 7. do 16. avgusta 2020.

Promo cena kompleta za glavni festivalski program za 25 koncerata u centralnom festvalskom prostoru (Earth & Sky stage – od 13. do 16. avgusta 2020), u prodaji su  po ceni od samo 1.750 dinara za Parter. Ova cena važiće za prvih 500 kompleta ulaznica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Najnovije