Legenda ex YU jazz i rok scene nastupa na Nišvilu

Jedan od pet najboljih orguljaša Evrope i član originalne postave grupe Time, Tihomir Pop Asanović nastupiće sa svojim bendom na ovogodišnjem Nišvilu. Tom prilikom predstaviće pesme sa svog poslednjeg albuma “Povratak prvoj ljubavi”  koji je promovisan u Nišu.

Legenda ex Yu jazz i rock scene nastupiće sa svojim bendom radnog naziva “Tihomir Pop Asanović – Sabrina Hebiri i prijatelji” na Nišvilu 2019. A kako je najavljeno imaće i nekoliko specijalnih gostiju.

Novi dupli album

Tihomir Pop Asanović, nekrunisani kralj Hammond orgulja i jedan od najistaknutijih jazz, rock i pop instrumentalista i kompozitora na ex Yu sceni rođen je u Skoplju gde je i završio srednju muzičku školu, a deo detinjstva proveo i u Nišu.

Bio je član originalne postave grupe “Time”, i jedan od osnivača kultne jazz rock grupe “Septembar”. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim izvođačima raznih žanrova: od Tome Zdravkovića, preko sastava “Pro Arte” do “Yu grupe”, “Smaka” i Josipe Lisac (na kultnom albumu “Dnevnik jedne ljubavi”).

Sredinom sedamdesetih je objavio dva solo albuma “Majko Zemljo” (1974) i “Pop” (1976) koji se i danas smatraju možda i najboljim ostvarenjima na jugoslovenskoj progresiv i džez rock sceni. Na tim albumima su između ostalih učestvovali i Josipa Lisac, Nada Žgur, Doca Marlot, Dado Topič, Janez Bončina, Dragi Jelić, Mario Mavrin,Ratko Divjak, Pero Ugrin, Braco Doblekar, Zdenka Kovačiček, Miljernko Prohaska… i neki od vodećih zagrebačkih jazz muzičara.

Vodio je “Jugoslovensku pop selekciju”, takođe sastavljenu od najboljih instrumentalista.

Imao je priliku da se upozna i/ili jammuje sa mnogim poznatim jazz, pop, soul izvođačima među kojima su i Dizzy Gilespie, Art Farmer, Quncy Jones, Slide Hampton, Ray Charles, Frank Zappa, Frank Sinatra, Michael Jackson….

Jedan je od najistaknutijih jazz, rock i pop instrumentalista i kompozitora na ex Yu sceni Tihomir Pop Asanović nastupiće sa svojim bendom na ovogodišnjem Nišvilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Najnovije