„KABARE, KABARE“ premijerno u Akademskom pozorištu SKC-a

Repertoar Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš je od 25. maja bogatiji za predstavu „Kabare, Kabare“, reditelja Spasoja Ž. Milovanovića.

Predstava će na kamernoj sceni našeg pozorišta premijerno biti izvedena u subotu od 21 sat.

Predstava „Kabare, Kabare“ nastala je po motivima istoimenog komada Branislava Nedića. Adaptacija je iskoristila pojedine scenske situacije komada “Prosjačka opera” Vaclava Havela, “Zvezdana prašina” Dušana Kovačevića i “Sofija Stavrić ili smrt” Spasoja Ž. Milovanovića.

Priča o događajima u kafeu „Kabare, kabare“ na nepretenciozan i duhovit način govori o “istini”, onoliko koliko ona svakom od nas znači i koliko smo spremni da se sa njom suočimo.

„Kako bi rekao veliki Tolstoj, vrlo je teško govoriti čistu istinu, a mladi ljudi često nisu sposobni za to.„, objašnjava reditelj predstave.

Glavne uloge tumače Borivoje Stojanović, Stefan Spira Nikolić, Dušan Ščepihin, Petra Nešić, Katarina Pešić, Mirjana Milenković, Nevena Dimitrijević i Nina Aritonović.

Za kostime i scenografiju bila je zadužena Katarina Filipović, muziku i songove radio je Miodrag Mika Mladenović, a koreografiju Danica Ničić

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...