U Galeriji Niškog kulturnog centra od petka, 22. februara, biće otvorena izložba slika pod nazivom “Osećanje sveta”, Jelene Cvetković.  Svečanost počinje u 19 časova.

Jelena Cvetković rođena je u Nišu 1987 godine, gde je završila gimnaziju „Svetozar Marković”. Godine 2006. je upisala Fakultet Umetnosti u Nišu na odseku  slikarstvo, a 2011.

Diplomirala je u klasi prof. Đura Radonjića. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu umetnosti i dizajna, Megatrend Fakulteta u Beogradu, u klasi profesorke Tijane Fišić.

Osećanje sveta

“U najnovijem ciklusu dela Jelena Cvetković odbacuje figuraciju posvećujući se u potpunosti istraživanju novih, asocijativnih poetika u kojoj se predmeti često svode na geometrizirane površine ispod kojih se otvaraju svetlosni imaginarni prostori.

Na njenim platnima se sučeljavaju slobodni potezi četke, sa preciznim linijama, gusta, pastuozna faktura sa lazurnim premazima, dok istovremeno koketira sa geometrijskim formama samo u onoj meri koliko to njoj odgovara.

Osluškujući svoja unutrašnja stanja Jelena Cvetković zrelim likovnim izrazom kreira vlastite vizuelne opservacije sugerišući nadrealne, fluidne prostore izgrađući sopstveno osećanje života i sveta.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име