Džedajkon – najveća konvencija pop kulture u jugoistočnoj Srbiji

Džedajkon je festival popularne kulture, sa ciljem da podstakne slobodu izražavanja, umrežavanje i aktivizam u zajednici, kroz popularizaciju pozitivnih ljudskih vrednosti.

“Džedajkon je mesto gde se fanovi susreću sa najpopularnijim filmskim, televizijskim i stripskim franšizama, gejming industrijom ali i domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju. Ovo je treži festival po redu.”, kaže osnivač Džedajskog pokreta, Miloš Antić.

Festival okuplja IT industriju i industriju moderne zabave kroz E-sports turnire i promovisanje naprednih tehnologija.

Pored zabavnog dela Džedajkon-a posebna pažnja se posvećuje edukativnom programu u središtu sa programom “Jedi Talks” koji ima za cilj da motiviše mlade da slede svoje srce i prevaziđu sopstvene granice i prepreke kako bi time inspirisali generacije koje dolaze.

Festival Džedajkon u Nišu

Najmlađim posetiocima i roditeljima, Džedajkon nudi brojne interaktivne radionice zabavnog i edukativnog karaktera, a i ove godine poseban akcenat će biti na zaštiti dece na internetu i osnaživanju razumevanja izmedju dece i roditelja.

“Glavni cilj nam je vraćanje dečijeg duha – jer tu živi superheroj u svakome od nas!”, kaže osnivač Džedajskog pokreta Miloš Antić.

Program festivala Džedajkon
Program festivala Džedajkon

Ovogodišnji festival biće održan 2. i 3. novembra u Oficirskom domu.

Cena propusnice za oba dana je 350 dinara, dok je jednodnevna propusnica 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde