Slovenačko ostvarenje „Divlje reke“ Rožlea Bregara, proglašeno je za najbolji dokumentarni film Nišvil muvi samita 2019.

Nagradu za najbolji igrani film dele filmovi “Beskrajno” iranske rediteljke Marjam Zahirimehr i marokanski “Kilikis, grad sova”. Najbolji eksperimentalni film po oceni žirija je audio-vizuelni performans Aion broj 001 italijanskog sineaste Marka Roka.

Za najbolje izvođače filmske muzike proglašeni su članovi nemačke psiho-pop grupe “Kosmonovski” za muziku u istoimenom filmu Mumina Barisa.

Žiri u sastavu Milena Pavlović, glumica iz Beograda, Kung Či-šing, kompozitor, performer i muzički aktivista iz Hong Konga i Dragomir Milenković Joga, kompozitor i muzičar, osnivač i vođa grupe „Hazari“, odgledao je sve, za zvanični program, odabrane „nezavisne“, noskobudžetne, indi-filmove.

Inače, Nišville Movie Summit scena predstavlja protivtežu sivilu bioskopske svakodnevnice koja je sa profanih blokbasterskih prostora proterala dokumentarna, eksperimentalna pa i igrana muzička ostvarenja.

Program Nišville Movie Summit–a zamišljen je tako da sublimiše, ali i da razotkrje tajnu iz odnosa sedme umetnosti i džeza kao klasične muzike 21. veka. Fuziju džeza i drugih umetničkih pravaca povezuje zajednička tema – osvajanje, sticanje slobode i posebnog stila života kroz lični proces stvaralačke improvizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име