Niški kulturni centar i Filozofski fakultet u Nišu, Departman za engleski jezik i književnost, 21. februara, od 17 časova, organizuju u amfiteatru Filozofskog fakulteta akademsko predavanje „Henrik Ibzen – Histerija kod ženskih likova“.

Predavač je prof. dr Ana Furs sa Goldsmits fakulteta, Univerzitet iz Londona, a na predavanju će biti reči o tragičnim ženskim likovima u dramama čuvenog norveškog pisca Henrika Ibzena i solo predstava „ŽENA/MORE“ po motivima iz njegovog komada „Gospa od mora“.

Ulaz je slobodan.

predstava
“Žena/more” – premijera u Nišu ekperimentalne predstave po motivima Ibzenove drame

PREDSTAVA

U subotu, 22. februara, u velikoj sali NKC-a, od 20 časova, biće odigrana predstava SEA/WOMAN – ŽENA/MORE, koja je rađena po Ibzenovom tekstu.

Rediteljka je Ana Furs profesorka na Goldsmits fakultetu u Londonu, kostimografkinja Antonela Diana iz Danske, a glumica Maja Mitić iz Niša.

Posle skoro 30 godina rada u savremenom, trupnom, laboratorijskom i eksperimentalnom teatru, glumica Maja Mitić imala je snažnu potrebu da uradi solo predstavu pred publikom u gradu iz kojeg je potekla.

Izvedba „Žena/More“, rađena je po Ibzenovom tekstu, a gledaoci će videti delove procesa rada i razumeti montažu i logiku rada na predstavi.

“Bio je to uzbudljiv i beskrajno kreativan proces između rediteljke, kompozitora, kostimografkinje i mene. Ovo je predstava o procesu, stvaranju predstave, traženju paralela u sopstvenim iskustvima koja imaju vezu sa likom iz drame na kojoj se radi – kako se lično, glumačko i određeni lik spajaju i prožimaju”, kaže glumica Maja Mitić.

Predstava je stvarana u Srbiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Karte se prodaju na blagajni NKC-a pre početka predstave, cena je 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde