Besplatni koncert savremene duhovne muzike u Nišu: Sahadeva orkestar

Sahadeva orkestar održaće 12. novembra Nišu, sa početkom u 20.00h, koncert savremene duhovne muzike u sali Simfonijskog orkestra.

Sahadeva orkestar na koncertima predstavlja muziku i poeziju Šri Činmoja, indijskog savremenog kompozitora, pesnika i filozofa.

Šri Činmojeve kompozicije, izvedene u moćnim aranžmanima Sahadeve Torpija iz Velike Britanije namenjenim pre svega ljudskoj duši, pružiće nezaboravno i snažno iskustvo koje se pamti.

U modernim obradama Šri Činmojevih kompozicija prepliću se elementi world, fusion, džez i pop muzike, a tokom koncerta se ubedljivi nastupi orkestra u punom sastavu smenjuju sa intimnijim epizodama u kojima ćete moći da uronite u neizmerne dubine unutrašnjih svetova kroz improvizacije muzičara i pevača svetske klase iz raznih zemalja sveta.

Sahadeva Torpi iz Londona je pijanista, dirigent orkestra i autor svih aranžmana. Muziku i meditaciju je učio od Šri Činmoja tokom 30 godina. Njegov orkestar je dosad imao prilike da nastupa širom sveta u preko 40 zemalja.

Sahadeva orkestar na Balkanskoj turneji

Na ovaj koncert, koji se održava u okviru Balkanske turneje, iz Njujorka dolazi svetski poznat flautista, saksofonista, kompozitor, aranžer i muzički producent i specijalni gost, Premik Rasel Tabs, koji je u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri snimao albume između ostalih sa Karlosom Santanom, Vitni Hjuston, Herbijem Henkokom, Džonom Meklafinom, Narad-Majklom Valdenom, Loni Liston-Smit itd.

Premik podjednako vlada muzičkim stilovima kao što su džez, pop, R&B, nju ejdž i eksperimentalni stil.

„Doživite iskustvo meditacije kroz muziku koju dosad možda niste imali prilike da čujete, kroz muziku namenjenu duši, muziku koja pokreće težnje za jedinstvom i mirom u svetu. Sa ovog koncerta ćete otići ispunjeni jednim novim nadahnućem, novom energijom i novim ohrabrenjem, jer ova muzika dolazi iz srca i hrani dušu“, kažu organizatori.

Ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Najnovije