I. S. (37) iz okoline Aleksinca, osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu koja je na teritoriji Sent Galena prodavala heroin, uhapšen je u velikoj policijskoj akciji pripadnika Uprave kriminalističe policije MUP-a Srbije i niške policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i policijom Švajcarske Konfederacije.

Vrbovao dilere

Kako se sumnja, on je vrbovao četiri osobe iz okoline Aleksinca da odlaze u Švajcarsku i prodaju heroin uživaocima u Sent Galenu.

Policija je, osim I.S., u okolini Aleksinca uhapsila dvojicu pripadnika organizovane kriminalne grupe V.A.(1991) i L.R.(1987), dok su u martu 2017. godine u Sent Galenu uhapšeni D.Đ.(1991) i F.P.(1985), kod kojih je tada pronađeno 1,6 kilograma heroina, 970 grama paracetamola i dve vagice sa tragovima opojnih droga.

Sumnja se da su njih četvorica, po instrukcijama I. S., u Sent Galenu skladištili, razmeravali, paketirali i prodavali heroin.

Policija je pretresom stana V. A. zaplenila oko 425 grama marihuane, vagicu sa tragovima opojnih droga i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičenima I.S., V.A. i L.R. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor do 30 dana.

Zbog istog krivičnog dela, D.Đ.(1991) i F.P.(1985) su pravosnažno osuđeni u Švajcarskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde