Niška policija uhapsila je tri osobe zbog trgovine uticajem u vezi penzija dok je protiv jedne osobe podnela krivičnu prijavu za isto delo.

Uhapšena je lekarka specijalista psihijatrijske bolnice “Gornja Toponica” M.M. (63), zatim D.J. (52) i A.S. (67) dok je protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta krivična prijava.

Osumnjičena M.M. se tereti da je od D.J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A.S. predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je taj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M.M, D.J, i A.S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde