Raspoređeni u više grupa, zajedno s policijom, žandarmerijom i pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, oni pretražuju teren u okolini Knjaževca.  

Bivši policajac Vladimir Savić, koji je svojevremeno učestvovao u hapšenju poznatog beogradskog silovatelja Saše Mege, rekao je da su se roditelji organizovali da bi našli devojčicu i posle devet dana završili agoniju.  

“Ima nas u ovoj grupi dvadesetak, krenuli smo jutros iz Beograda, priključivali su nam se tokom puta roditelji iz drugih mesta. Nećemo govoriti koja ćemo sela pretraživati jer smo ubeđeni da otmičar koristi društvene mreže i da prati Fejsbuk, što dokazuje i to što je ugasio profil”, rekao je Savić agenciji Beta.  

Direktor Policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da je policija na terenu 24 časa i da je do sada pretraženo 50 sela.  

“Proveravaju se svi kontakti koje je imao sa drugim ljudima. Nije isključena mogućnost da Jovanoviću neko pomaže. On je asocijalan, ali su nađeni neki ljudi s kojima je bio u kontaktu”, rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima, policiju u optimizmu drži činjenica da Jovanović u prethodnim slučajevima nije ubijao svoje žrtve. 

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem.

Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu.

Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.  

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasio drvoseča. Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je u pritvoru bio pet meseci. Na slobodi je od januara 2019. godine. 

BIA se priključila potrazi Bezbednosno informativna agencija priključila se od jutros potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem. 

Kako Tanjug saznaje u BIA, 200 pripadnika bezbednosne agencije dobrovoljno se javilo da pomogne u potrazi za otetom devojčicom.

Oni su raspoređeni u saradnji sa štabom MUP-a koji koordiniše akciju.

Povodom slučaja nestale devojčice iz okoline Niša, Zaštitnik građana je na sopstvenu inicijativu pokrenuo postupke kontrole rada državnih organa kako bi utvrdio eventualne nepravilnosti koje su dovele do događaja koji danima uznemirava javnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde