Epilog velike saobraćajne nesreće na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova

Zbog toga što je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u Donjem Međurovu, kada je u sudaru autobusa i voza poginulo 7, a povređeno 32 putnika, vozač Niš-ekspresa bi mogao biti osuđen na izdržavanje zatvorske kazne od 8 godina.

Osnovno javno tužilaštvo podnelo je ovaj optužni predlog Osnovnom sudu u Nišu.

Saobraćajna nesreća kod Donjeg Međurova; Foto: Novinari Online
Saobraćajna nesreća kod Donjeg Međurova; Foto: S.Đ.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je 21. decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu vozač autobusa M.Z.(31) bio svestan da postupa suprotno navedenim saobraćajnim propisima, kao i da usled svog postupka može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote putnika, ali je olako držao da do njih neće doći i bio svestan da je njegovo delo zabranjeno čime je izvršeno teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4 u vezi člana 289 stav 3 u vezi stava i Krivičnog zakonika.”, navodi se u optuženom predlogu.

Okrivljenom vozaču biće izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom “D” kategorije u trajanju od 5 godina od dana pravosnažnosti presude, a moraće da nadoknade i sve troškove krivičnog postupka.

Takođe, zamenik javnog tužioca predlaže da se, zbog velike zainteresovanosti i osude javnosti i zbog opasnosti od bekstva, okrivljenom produži pritvor do glavnog pretresa.

Detalje optuženog predloga možete videti na sajtu Osnovnog javnog tužilaštva Niš.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde