Za više od milion evra prodat najskuplji stan u Srbiji

0
Najskuplji Stan u Srbiji
Najskuplji Stan u Srbiji

Najskuplji stan u Srbiji prodat je za 1,1 milion evra odnosno 7.866 evra po kvadratu  i nalazi se u kompleksu Beograd na vodi. Na istoj lokaciji prodata je i najskuplja garaža za 31.800 evra, podaci su Republičkog geodetskog zavoda.

Foto: Screenshot Belgrade water front

U Srbiji je u 2018. prodato 37.500 stanova i ukupno 12.000 garaža, poslovnih i industrijskih prostora.

“U poslednje 3 godine najskuplji prodat stan  nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi, a najskuplji kvadrat stambenog prostora u tom delu grada plaćen je 7.866 evra. Za adresu Beograda na vodi vezuje se i najskuplji garažni prostor, a cena dostiže sumu od 31.800 evra”, saopštio je Republički geodetski zavod.

U Beogradu najskuplja i starogradnja

Najskuplji kvadrat stana u starogradnji plaćen je 4.358 EUR, a površina stana kupljene nepokretnosti na opštini Stari grad je 109  kvadrata.

Kalemegdan; Foto: N.F.

Poslovni prostor od 1.400 kvadrata na ekskluzivnoj lokaciji u centru Beograda  prodat je za 5 miliona evra.

“Radi se o objektu za koji se vezuje duga tradicija i čuveno poslovno ime, a nalazi se u zgradi koja je označena kao nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture od velikog značaja”, navodi RGZ.

Stanovi se u Nišu mogu kupiti od  650 za starodgradnju  do 1.200 evra za novogradnju u centralnoj gradskoj zoni.  Cena po kvadratu na periferiji je od 600 evra pa naviše.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde