Vlada Srbije usvojila je Uredbu o otvaranju regionalnih inovacionih startap centara i za mlade preduzetnike izdvojila 220 miliona dinara, a posebnom uredbom za žene preduzetnice izdvojeno je 100 miliona dinara za 2019. godinu.

Da mladi počnu preduzetnički da razmišljaju

Na sednici koja je održana 6. marta usvojena je i Uredba o utvrđivanju Progama za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva za 2019. godinu, a kako se navodi u saopštenju, to će doprineti da građani, a posebno mladi razmišljaju na preduzetnički način.

“Namera je da se informiše javnost, univerzitetska, akademska, naučno-istraživača i poslovna zajednica, a pre svega mladi o sistemskim merama koje sprovodi Vlada Srbije.”, navodi se u saopštenju.

Podrška ženama u inovacionom preduzetništvu

Posebnom uredbom uređena je podrška ženama u inovacionom preduzetništvu, a navodi se da je neohodno promeniti poslovni ambijent i obezbediti da žene u većoj meri budu osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata.

S obzirom na to da je neophodno promeniti poslovni ambijent i obezbediti da žene u većoj meri budu osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata, Vlada Srbije je za ove namene izdvojila iz državne kase 100.000.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име